0 items
Veilig betalen met iDeal Veilig versturen met PostNL Veilig betalen met PayPal

Detectiepoortjes

SoloTech is gevestigd in Emmen en Amsterdam, wij zijn gespecialiseerd op het gebied van artikelbeveiliging. Wij leveren en installeren verschillende soorten artikelbeveiliging. Van detectiepoortjes tot aan een voor het oog onzichtbare winkeldiefstalbeveiliging. Wij leveren, installeren en onderhouden systemen die behalve doelmatig, ook nog eens bij uw interieur kunnen aansluiten en daarmee de winkelsfeer kunnen verhogen.

Tevens bieden wij een breed scala aan beveiligingslabels, accessoires en kleurmogelijkheden die gemakkelijk zijn in te passen in uw winkel concept. Hiermee helpen wij het rendement van uw winkels te verbeteren.

Partners 

Solotech werkt samen met een aantal bedrijven op het gebied van artikelbeveiliging. Onder anderen: Detepo-winkelbeveiliging, MTC EAS.  

Enkele referenties

referenties artikelbeveiliging

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neemt u contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte.

Alles over artikelbeveiliging

RF technologie

Radiofrequentie (RF) antennes worden al jaren gebruikt om winkeldiefstal tegen te gaan. Een geschikte oplossing voor bijvoorbeeld kledingwinkels, warenhuizen en supermarkten. Ook zijn antennes met een klanten en/of personenteller functie mogelijk. De keuze aan RF antennes is zeer breed.

RF systemen

• Bredere doorgangen tussen antennes (tot circa 200cm, afhankelijk type RF systeem / type label)
• Slanke vormgeving antennes
• Relatief hoge detectie
• Standaard technologie 8.2 MHz
• Andere frequenties 4.75 MHz, 3.25 MHz, 1.95 MHz, 1.8 MHz
• Voordelige oplossing
• Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt voor kleding beveiliging

AM technologie

Akoestisch-magnetische (AM) antennes zijn erg geschikt voor bijvoorbeeld drogisterijen, warenhuizen en voor winkels die cosmetica, ijzerwaren en elektrische producten verkopen. Storingsdetectie is geïntegreerd. Geen andere technologie overbrugt grotere afstanden dan AM technologie. Er is een breed assortiment aan moderne AM antennes.

AM systemen

• Bredere doorgangen tussen antennes (tot circa 240cm, afhankelijk type AM systeem / type label)
• Kleiner etiket dan RF etiket
• Hoge detectie
• Kleine producten en producten in metaalhoudende verpakkingen zijn te beveiligen.
• Zeer betrouwbaar
• Standaard technologie 58 KHz

Artikelbeveiliging

Wat is artikelbeveiliging? Artikelbeveiliging is het voorkomen van diefstal van producten. Er zijn vele soorten artikelbeveiliging. Denk bijvoorbeeld aan een beveiligingssysteem met alarmpoorten of bijvoorbeeld lijnbeveiliging waarmee een product vast zit aan een lijn zodat het niet zomaar meegenomen kan worden valt onder artikelbeveiliging.

Winkelbeveiliging

Wat is winkelbeveiliging? Winkelbeveiliging is gericht op de totale winkel en niet alleen op producten. Winkelbeveiliging kan bijvoorbeeld een alarmsysteem zijn maar ook beveiligers voor de winkel laten posten valt ook onder winkelbeveiliging. Vaak wordt ook gebruik gemaakt van camerabeveiliging.

Verschillende soorten artikelbeveiligingssystemen

Voor productbeveiliging zijn er verschillende systemen denkbaar. De meest voorkomende zijn wel de alarmpoortjes bij de ingang van een winkel. Ook wel detectiepoortjes genoemd. Deze alarmpoorten zijn er ook weer in verschillende soorten. Zo`n systeem kan bijvoorbeeld ook in een overheadsysteem geleverd worden. Dan is het eigenlijk 1 grote alarmpoort die boven de ingang hangt. Een systeem in de grond waarbij labels gedetecteerd worden wanneer erover heen gelopen wordt kan ook voorkomen.

Alarmpoorten

Wat zijn alarmpoorten? Alarmpoorten zijn poorten die vaak bij de ingang van een winkel staan. De poorten werken in combinatie met alarmlabels, ook wel hardtags genoemd. De labels worden bijvoorbeeld aan kleding gelabeld en wanneer men zonder de label er af te halen naar buiten loopt gaan de alarmpoorten af en geven ze een luide sirene.

Hoe werken alarmpoortjes?

Een anti-diefstal systeem bestaat meestal uit 2 alarmpoortjes of wel 2 antennes waarbij gebruik wordt gemaakt van een zender en een ontvanger. Bij het binnen het bereik komen van beveiliging labels reageert het systeem doormiddel van een akoestisch en een visueel alarm signaal. De detectie tussen de antennes zijn afhankelijk van het soort label er gebruikt wordt. Hoe groter de label hoe verder de antennes uit elkaar geplaatst kunnen worden.

Beveiligingslabels

Beveiligingslabels ook wel hardtags genoemd zijn labels die er voor zorgen dat alarmpoorten een alarmsignaal afgegeven indien ze binnen het bereik van het systeem komen. De meeste beveiligingslabels kunnen alleen ontkoppeld worden met een speciale ontkoppelaar die niet overal zomaar gekocht kan worden. Vaak hoe kleiner de beveiligingslabel, hoe minder de detectie van de label is. Er zit een spoel in de label verwerkt en hoe kleiner de spoel hoe minder de detectie is.

Verschillende soorten beveiligingslabels

Er zijn vele verschillende soorten beveiligingslabels verkrijgbaar. Er zijn de zogenoemde hardtags, ook wel alarmlabels genoemd. Deze worden vaak gebruikt om kleding te beveiligen. De hardtags kunnen ook weer onderverdeeld worden in verschillende soorten. Zoals bijvoorbeeld een brillentag speciaal om brillen te beveiligen. Of een bottletag die bedoeld is om flessen te beveiligen. Zo is er voor bijna elk product een hardtag te verkrijgbaar. Dan zijn er ook nog stickerlabels. Ook stickers zijn er in alle soorten en maten. Vaak hebben stickers een mindere detectie dan hardtags omdat er een kleinere spoel in zit dan bij hardtags. Hier geld ook weer hoe kleiner de sticker hoe minder de detectie is.

Ontlabelaars

Ontlabelaars ook wel detachers of ontkoppelaars genoemd zijn vaak hele sterke magneten die de hardtags los kunnen maken van het product. Vaak zit er in een label een pin en die pin wordt door de magneet los gemaakt om zo het product te ontkoppelen van de label.

Verschillende soorten ontlabelaars

Er zijn verschillende soorten ontlabelaars. Er kan voor elke beveiligingslabel een eigen ontlabelaar zijn. Zoals bijvoorbeeld voor een brillentag gebruik je een andere ontlabelaar dan voor een kledinglabel. Ook zijn er universele ontkoppelaars die vrijwel bijna elke hardtag kunnen ontkoppelen. Maar ook ontlabelaars die bij 1 enkele hardtag hoort.

Sticker deactivators

Stickerdeactivators, het woord zegt het al, die deactiveren stickerlabels. De beveiligingsstickers die op een product is geplakt kunnen met een stickerdeactivator onschadelijk gemaakt worden. Daarna zijn de stickers onbruikbaar en gaan de detectiepoorten niet af als men met een product de deur uit loopt. 

Klantentellers / bezoekerstellers / klantentelsystemen / personentellers

Weten hoeveel bezoekers er in uw pand zijn geweest doormiddel van klantentellers, bezoekerstellers, klantentelsystemen, personentellers is essentiële informatie. U kunt doormiddel van het tellen inzicht krijgen wanneer en hoeveel klanten/bezoekers zich in uw pand bevinden. Met een draadloos klantentelsysteem van SoloTech kunt u op elk gewenst moment van de dag op de hoogte blijven van het aantal bezoekers. Hiermee is het voor u mogelijk om per dag en uur de resultaten te bekijken op elke locatie ter wereld. Uiteraard kunnen onze klantentellers zowel binnen als buiten worden geplaatst.  

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze diensten en de mogelijkheden van installatie?
Bel dan naar 0591 56 17 37

✓   Vraag een offerte aan

✓   Bel mij terug

Wij zijn trotse partner van:


Over SoloTech

SoloTech Tel.: 0591 56 17 37
Dennenlaan 46 Mail: info@solotech.nl
7822 EL Emmen K.v.K. nr. 56491875

Bel voor meer informatie met 0591 56 17 37
of stuur een mail naar info@solotech.nl

Volg en like ons op:   Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter

WhatsApp

WhatsApp

06 - 85 62 72 22
Ook bereikbaar buiten werktijden.
Gemiddelde reactietijd: binnen 1 uur | Voeg contact toe