0 items
Veilig betalen met iDeal Veilig versturen met PostNL Veilig betalen met PayPal

Camerabeveiliging

SoloTech is gevestigd in Emmen en Amsterdam, wij leveren alles op het gebied van camerabeveiliging. Van een voordelige beveiligingscamera tot aan een compleet HD camerasysteem en van bestuurbare bewakingscamera`s tot aan draadloze Wifi camerasystemen. Ook speciale camera`s en professionele camera installaties behoren tot de mogelijkheden. Door actief mee te denken en goed te luisteren naar de wensen van de klant zoeken wij naar de meest passende oplossing.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neemt u contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte.

Partners 

Solotech werkt samen met een aantal bedrijven op het gebied van camerabeveiliging. Onder anderen: Hikvision, PG Systems, Lobeco.

Enkele referenties

referenties camerabewaking

Alles over camerasystemen

Analoog of IP?

Door het steeds groter wordende IP camera aanbod krijgen wij steeds vaker de vraag waar men tussen moet kiezen op het gebied van camera beveiliging. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen analoge camera systemen of IP systemen? Hoewel de juiste keuze aan de hand van de gestelde eisen aan de camera beveiliging nog al eens kan verschillen kan wel met zekerheid worden gezegd dat IP camera beveiliging de toekomst heeft.

Analoge camera beveiliging

Bij analoge camera beveiliging wordt de kwaliteit van de beveiligingscamera's aangeduid met de hoeveelheid horizontale TV lijnen. Zo zijn de wat oudere camera's vaak voorzien van een lens met 380 of 420 TV lijnen en de camera’s van nu met een aantal TV lijnen tussen de 600 en 700. Jaren geleden was de eerste echte CCTV beveiligingscamera te verkrijgen op
240TVL, later kwam hier een 360TVL bij dat was voor die tijd in zwart wit enorm goed. Vanaf 2008 was er 420TVL te krijgen, maar al snel volgde 540TVL
een 600TVL en vanaf 2012 zelfs 700TVL dat op dit moment het maximale is wat er op
een coax kabel kan draaien.

Het grootste probleem op dit moment is dat de recorders welke vaak ouder zijn, de 700TVL wel herkennen maar u als gebruiker het voordeel niet zal herkennen een upgrade van de recorder zal in veel gevallen een goede zet zijn. Een groot voordeel van een Analoge camera en of een analoge harddisk recorder is dat deze veel camera's kan aansluiten zonder hier op het netwerk veel last van te ondervinden en bandbreedte problemen te hebben. Hoewel het verschil in kwaliteit direct is te zien wanneer de analoge camera's direct op een monitor worden aangesloten gaat dit verschil grotendeels verloren wanneer er een digitale video recorder tussen de camera en de monitor wordt geplaatst. Dit heeft als reden dat veel recorders enkel tot 420 TV lijnen ondersteunen.

Wanneer er bij de camera beveiliging wel gebruik wordt gemaakt van een digitale recorder van hoge kwaliteit zijn op dit moment de beelden nog steeds van vergelijkbare kwaliteit ten opzichte van ip camera's. Wel blijft het nadeel van analoge camera beveiliging dat het aantal opgenomen horizontale TV lijnen bij het omzetten naar digitaal signaal er geen mogelijkheid is later de video kwaliteit te verbeteren.

IP camera beveiliging

Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Hierdoor kan een IP camera direct op een computernetwerk functioneren. Een IP camera wordt aangesloten op een Internet Router, switch of draadloos netwerk. Vervolgens is het relatief eenvoudig om een IP camera bereikbaar te maken via het Internet. Ten opzichte van een traditionele CCTV (Closed Circuit TV) camera hebben IP camera's vele voordelen. Een traditionele CCTV camera wordt aangesloten met een COAX kabel die naar een camerarecorder of videoserver loopt. De maximale resolutie van een analoog signaal is 720x576 Megapixel. Een analoge camera met een hogere resolutie bestaat niet. Bij IP camera’s zijn de mogelijkheden van resoluties vrijwel onbeperkt. Doordat er veel meer informatie wordt opgenomen door de hogere pixels is er bij IP camera de mogelijkheid de opgenomen camera beelden te bewerken, in te zoomen en te verbeteren.

Een nadeel waar een tijd lang de IP camera mee heeft gezeten was de benodigde opslagcapaciteit toen nog gebruik werd gemaakt van MPEG compressie. Doordat de nieuwe generaties IP camera's allen gebruik maken van H.264 compressie is dit probleem ook verholpen. Het nadeel van veel IP camera's is dat ze wel hoge megapixels hebben maar dat hun aantal frames laag zijn waardoor het alsnog niet van dienst kan zijn.

Hikvision

Hikvision is één van de grootste merken ter wereld op het gebied van camerasystemen. Wereldwijd is Hikvision inmiddels No.1 fabrikant voor NVR/DVR's en No.5 voor camera's (volgens onderzoek IMS Research). Hikvision is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van videobewaking producten en oplossingen. Opgericht in 2001, heeft Hikvision uitgegroeid van een klein bedrijf met 28 mensen, in een wereldwijde onderneming met meer dan 8.000 medewerkers. Hikvision's productaanbod omvat hybride DVR's, NVR, standalone DVR's, digitale video-servers, compressie-kaarten, high-definition IP-camera's, en speed domes. Deze producten worden gebruikt in meer dan 100 landen, en zijn gebruikt voor diverse beveiligingstoepassingen beveiligen rond de wereld.

Dynamische groei en uitzonderlijke producten hebben Hikvision erkend als de nummer 1 van wereldwijde leverancier van CCTV-en video-surveillance-apparatuur voor twee jaar op rij - volgens IMS Research's World Market voor CCTV en Video Surveillance Equipment Report 2013.

PTZ

Een pan-tilt-zoom camera (PTZ-camera) is een camera die op afstand te besturen is. PTZ is een afkorting voor pan, tilt, en zoom. PTZ camera`s zijn er in alle soorten en maten van grote televisieproductie camera`s tot kleine baby camera`s.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze diensten en de mogelijkheden van installatie?
Bel dan naar 0591 56 17 37

✓   Vraag een offerte aan

✓   Bel mij terug

Wij zijn trotse partner van:


Over SoloTech

SoloTech Tel.: 0591 56 17 37
Dennenlaan 46 Mail: info@solotech.nl
7822 EL Emmen K.v.K. nr. 56491875

Bel voor meer informatie met 0591 56 17 37
of stuur een mail naar info@solotech.nl

Volg en like ons op:   Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter

WhatsApp

WhatsApp

06 - 85 62 72 22
Ook bereikbaar buiten werktijden.
Gemiddelde reactietijd: binnen 1 uur | Voeg contact toe